زندگی بهتر با قدردانی از خود
در دنیای پر سرعت امروز، به راحتی می توان در شلوغی زندگی روزمره گرفتار شد و آنچه واقعاً مهم است را از دست داد. یکی از راههای قدرتمند برای تمرکز مجدد و بهبود رفاه، تمرین قدردانی است.
مرحله 1: ذهن آگاهی را تمرین کنید
اولین قدم برای تمرین قدردانی، پرورش ذهن آگاهی است. ذهن آگاهی تمرین حضور در لحظه، توجه به افکار، احساسات خود بدون قضاوت است. با توجه بیشتر، می توانید از چیزهایی که در زندگی خود قدردانشان هستید آگاه تر شوید.
مرحله 2: روی لحظه حال تمرکز کنید
لحظه حال تنها چیزی است که ما داریم، و اینجا جایی است که همه جادو اتفاق می افتد. با تمرکز بر لحظه حال، می توانید از چیزهای کوچک زندگی که اغلب مورد توجه قرار نمی گیرند، قدردانی کنید. چند نفس عمیق بکشید، حواسپرتیها را کنار بگذارید و روی اینجا و اکنون تمرکز کنید.
مرحله 3: سپاسگزاری را تمرین کنید
قدردانی اساس قدردانی است. قدردانی را با تفکر در مورد چیزهایی که هر روز به خاطر آنها سپاسگزار هستید تمرین کنید. میتوانید این کار را با نگهداشتن یک دفتر خاطرات سپاسگزاری، به اشتراک گذاشتن قدردانی خود با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده، یا صرف لحظهای برای تأمل در مورد چیزهای خوب زندگیتان انجام دهید.
مرحله 4: افکار منفی را دوباره قالب بندی کنید
افکار منفی می توانند به سرعت انرژی ما را تخلیه کنند و شادی ما را بدزدند. برای بهینه سازی زندگی خود با قدردانی، ضروری است که افکار منفی را به افکار مثبت تغییر دهید. به عنوان مثال، به جای اینکه فکر کنید «من از شغلم متنفرم»، سعی کنید آن را اینگونه تعریف کنید: «از داشتن شغلی که به من اجازه می دهد از خودم و عزیزانم حمایت کنم، سپاسگزارم».
مرحله 5: با طبیعت ارتباط برقرار کنید
طبیعت راهی دارد که همه چیز را در چشم انداز قرار دهد و به ما کمک کند زیبایی زندگی را درک کنیم. بیرون پیادهروی کنید، پیادهروی کنید، یا به سادگی در یک پارک بنشینید و از نور خورشید لذت ببرید. با برقراری ارتباط با طبیعت، می توانید حس هیبت و شگفتی را در خود پرورش دهید که می تواند به شما در قدردانی از دنیای اطرافتان کمک کند.
مرحله 6: اعمال محبت آمیز را تمرین کنید
یکی از بهترین راه ها برای تمرین قدردانی، انجام اعمال محبت آمیز برای دیگران است. خواه صرف وقت داوطلبانه، اهدای کمک به یک موسسه خیریه، یا صرفاً ارائه یک کلمه محبت آمیز به یک غریبه، اعمال محبت آمیز می تواند به شما کمک کند تا حس قدردانی و قدردانی را نسبت به دنیای اطراف خود پرورش دهید.
مرحله 7: ایجاد روابط مثبت
افرادی که خود را با آنها احاطه کرده ایم می توانند تأثیر عمیقی بر زندگی ما داشته باشند. برای بهینه سازی زندگی خود با قدردانی، ایجاد روابط مثبت با کسانی که از شما حمایت می کنند و شما را بالا می برند ضروری است. اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که بهترین ها را در شما به نمایش می گذارند و به شما کمک می کنند تا از دنیای اطرافتان قدردانی کنید.
مرحله 8: خوردن آگاهانه را تمرین کنید
غذا خوردن آگاهانه تمرین توجه به غذا، احساسات غذا خوردن و لذت تغذیه بدن است. با کاهش سرعت و طعم دادن به غذا، می توانید قدر لذت های ساده زندگی را بدانید و حس قدردانی را برای غذایی که دریافت می کنید در خود پرورش دهید.
مرحله 9: از بدن خود مراقبت کنید
مراقبت از بدن برای پرورش قدردانی ضروری است. با مراقبت از سلامت جسمانی خود، می توانید بهزیستی ذهنی و عاطفی خود را بهبود بخشید، که می تواند به شما کمک کند تا از دنیای اطراف خود قدردانی کنید. مطمئن شوید که به اندازه کافی بخوابید، به طور منظم ورزش کنید و یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید.
مرحله 10: مراقبت از خود را تمرین کنید
مراقبت از خود برای پرورش قدردانی ضروری است. با مراقبت از خود، می توانید بهزیستی ذهنی و عاطفی خود را بهبود بخشید، که می تواند به شما کمک کند تا از دنیای اطراف خود قدردانی کنید. مطمئن شوید که هر روز برای خود وقت بگذارید، در فعالیت هایی شرکت کنید که باعث شادی شما می شود و نیازها و خواسته های خود را اولویت بندی کنید.
مرحله 11: ذهنیت رشد را پرورش دهید
ذهنیت رشد این باور است که شما می توانید با تلاش و یادگیری رشد و توسعه پیدا کنید. با پرورش ذهنیت رشد، میتوانید از فرصتهای رشد و توسعه که در هر موقعیتی وجود دارد، قدردانی کنید. چالش ها را بپذیرید، از اشتباهات خود درس بگیرید و شکست ها را فرصتی برای رشد بدانید.
مرحله 12: قدردانی را در لحظه تمرین کنید
آخرین مرحله برای بهینه سازی زندگی با قدردانی، تمرین قدردانی در لحظه است. هر روز چند لحظه را صرف قدردانی از دنیای اطراف خود کنید، مهم نیست که چقدر کوچک یا ناچیز به نظر می رسد. قدر زیبایی غروب خورشید، صدای جیر جیر پرندگان یا گرمای یک فنجان قهوه را بدانید. با تمرین قدردانی در لحظه، می توانید حس قدردانی و شادی را در خود پرورش دهید که می تواند زندگی شما را متحول کند.
30 نکته برای پرورش قدردانی:
- یک دفتر خاطرات سپاسگزاری داشته باشید تا در مورد چیزهایی که هر روز بابت آنها سپاسگزار هستید فکر کنید.
- قدردانی خود را با یکی از دوستان یا اعضای خانواده به اشتراک بگذارید تا ارتباط و قدردانی خود را عمیق تر کنید.
- ذهنآگاهی را تمرین کنید تا حس حضور و قدردانی از لحظه حال را پرورش دهید.
- افکار منفی را دوباره به افکار مثبت تبدیل کنید تا ذهنیت مثبتی را در خود پرورش دهید.
- برای قدردانی از زیبایی و شگفتی های دنیای اطراف خود با طبیعت ارتباط برقرار کنید.
- برای پرورش حس قدردانی و قدردانی برای دیگران کارهای محبت آمیز انجام دهید.
- خود را با روابط مثبت احاطه کنید تا از شما حمایت و ارتقاء یابد.
- برای مزه مزه کردن غذا و قدردانی از غذایی که دریافت می کنید، غذا خوردن آگاهانه را تمرین کنید.
- مراقب بدن خود باشید تا سلامت روانی و عاطفی خود را بهبود ببخشید.
- مراقبت از خود را برای اولویت بندی نیازها و خواسته های خود تمرین کنید.
- یک طرز فکر رشد را برای پذیرش چالشها ایجاد کنید و شکستها را فرصتهایی برای رشد بدانید.
- قدردانی را در لحظه تمرین کنید تا حس شادی و قدردانی را در خود پرورش دهید.
منابع :
- «قدرت اکنون» اثر اکهارت توله
- «خاطرات سپاسگزاری: جانیس کاپلان با موضوع تشکر کردن» نوشته جانیس کاپلان
- “مزیت شادی: هفت اصل روانشناسی مثبت که به موفقیت و عملکرد در کار کمک می کند” اثر Shawn Achor
با پیروی از این 12 مرحله و 30 نکته، می توانید زندگی خود را با قدردانی بهینه کنید و حس قدردانی و شادی را در خود پرورش دهید که می تواند زندگی شما را متحول کند. به یاد داشته باشید که در لحظه قدردانی را تمرین کنید، با طبیعت ارتباط برقرار کنید و نیازها و خواسته های خود را برای داشتن یک زندگی رضایت بخش و معنادار اولویت بندی کنید.